Kirja: Parhaita hyvien joukossa…

Keski-Karjalan Hevosystäväinseuran kustantama Ilmari Ojalan kirja Parhaita hyvien joukossa… Unohtumattomia suomenhevosia ja hevosihmisiä

Kirjassa on 23 kirjoitusta suomenhevosen jalostuksesta. Kustantaja ja tekijä ovat valinneet ne vuosikymmenten mittaan laadituista teksteistä. Kirjassa on kolme osiota. Ensimmäisessä kerrotaan suomenhevosjalostuksen suuntaviivoista ja vaiheista, kansallisista ja paikallisista saavutuksistakin. Toisessa osiossa tutustutaan hevossukuihin ja -perheisiin, kun taas kolmannessa nostetaan tarkasteluun joukko merkittäviä hevosyksilöitä monesti hyvinkin persoonallisin äänenpainoin.

Kansikuva: Valtio hevosjalostuslaitoksen tamma Nireä vuoden 1956 kauniissa toukokuussa varsansa kanssa.

Kirjan takakansi

Opetusneuvos ja tietokirjailija Ilmari Ojala on tallentanut Parhaita hyvien joukossa… -kirjaan suomenhevosen ja suomenhevosjalostajien historiaa. Hän on tavannut suuren osan kirjan hevosista ja hevosmiehistä. Hän on todennäköisesti Suomen pitkäaikaisin hevosalan kirjoittaja  – hänen ensimmäinen hevosiin liittyvä lehtikirjoituksensa julkaistiin 1955. Tämän lisäksi Ojala on julkaissut muutamia hevosalan kirjoja ja osallistunut kokoomateoksiin. Ojala on palkittu ansioistaan  Suomen Hippoksen kultaisella ansiomerkillä vuonna 2009, ja hän on lisäksi kolmen hevosalan yhdistyksen kunniajäsen.

Tilaa kirja nyt edullisesti pukinkonttiin ! Hinta 25 e

Kirjan hinta on 25 € + postituskulut*.
* Postituskulut yksittäistilaukselle ykköspostissa 7.20  €.

Tilaa kirja käyttäen alla olevaa tilauslomaketta, tai ota yhteyttä:
Petri Makkonen
puh. 050-3038162
makkonen.petri@hotmail.com

Kirjan sisällysluettelo

Lukijalle
Sisällysluettelo
Aarne Rauma: Keski-Karjalan Hevosystäväinseura maakunnallisena ja valtakunnallisena tekijänä
Perustaa ja taustaa
Ruununorijärjestelmä
Jalostustyömme suuntia ja suuntaajia 1900-luvulla
Suomenhevonen, työjuhta ja maanpuolustaja
Leppävirran hevosystäväinseura on ollut erityisesti jalostusyhdistys
Sukevan työhevossiittola, aikanaan maan suurin
Yleishevoskantakirja, yritys suomalaisen sotilasratsun luomiseksi
Hevostaloutemme lukumääräiset huippuvuodet, muutama muistikuva puolen vuosisadan takaa
Sukuja ja perheitä
Kaakkois-Suomen kirppulaiset
Uljaanpoika ja uljaanpoikalaiset
Kolme sukupolvea esimerkillistä jalostustyötä: Erakon-Tähkä perikuntineen
Hauskaa ja Hulinaa eli vakava kertomus menestyksellisestä jalostustyöstä
Kuninkaallisten juuria Alavuden Pyylammen hevossuvussa
Pensas, Puska ja muuta erakkolaista kasvustoa
Suomalaiset jalostusoriit Virossa
Yksilöitä
Vorna, periyttäjätammojen isä
Ravikuningas Lohdutus, perisuomalainen liinakko
Suomenhevosista tärkein on Eri-Aaroni
Kajo einolaisen työhevossuvun malliyksilönä
Aromus, jalostuksen jättiläinen
Eri-Vili, evakkoisännän elinikäinen palvelija
Karjalaisevakko Eri, ravikuningas
Amor, keskipohjalainen kuningasori
Ponne, lamakauden vaikuttaja
Kustantajan kiitossanat
Hevosluettelo
Henkilöluettelo

Kirjan tiedot: Parhaita hyvien joukossa… Unohtumattomia suomenhevosia ja hevosihmisiä.  253 sivua. ISBN: 978-952-93-2567-2, Taitto: Arja Jaschinsky, Paino: Tuokinprint Oy, Helsinki, Kustantaja: Keski-Karjalan Hevosystäväinseura ry.